Frisktappet birkesaft

Birkesaft er en unik læskedrik, man kan sanke i naturen hvert år fra januar til maj. Birkesaft er en liflig nordisk specialitet med en meget fin, blød aroma, helt naturlig og let tilgængelig. Frisktappet birkesaft kan drikkes lige fra træet, smager skønt og har sødlige undertoner. Stikker du næsen i tappespanden, kan du næsten dufte skovens muld og mærke forårets komme. Birkesaft smager dejlig friskt, og har mange fine raffinerede aromaer. Birkesaft indeholder flere forskellige sukker arter, som er oplagret i roden og trækkes op til birkeknopperne for at give næring til, at bladene kan springe ud. Birkesaft består foruden sukker, primært af vand, der er blevet filtreret på sin vej op gennem træet. Birkesaften indeholder lidt frugtsukker og herudover vigtige mineraler som kalium, jern, meget calcium, magnesium, svovl, fosfor, silicium og diverse taninner, som har en antioxidant effekt. Saften er også meget rig på C-vitamin. Man drikker saften for sit velvære. Nogle oplever man får mere energi. I gamle dage brugte man det til folkemedicin, til vin og til hårvand. Birkesaft siges at være godt mod vinterforkølelse, blæresten, nyregrus, skørbug, gulsot, udslet, indvoldsorm, gigt, reumatisme og meget andet. Det virker blodrensende, sved- og urindrivende. ”Biosynergy arbejder sammen med Syddansk Universitet for at undersøge birkesaftens muligheder i medicin og sunde fødevarer. Den første ide var at birkesaften skulle bruges til allergikere, for at dæmpe allergi mod birkepollen. Ved at drikke birkesaft skulle kroppens immunsystemet vænne til saftens indholdsstoffer og derigennem blive mindre følsom for birkepollen. Vi mener, at hvis man drikker birkesaft i tre dage, så forsvinder symptomerne på allergi, og det er jo bedre at bruge et naturprodukt end at tage antihistamin (medicin mod allergi, red.), fortæller Martin E. Jørgensen fra Biosynergy, til DR-Fyn.” Hvad kan du anvende birkesaft til, i hvilke opskrifter indgår birkesaft? Frisktappet birkesaft er en liflig læskedrik med en raffineret eftersmag. Derudover finder birkesaft anvendelse i en lang række gastronomiske perler idet birkesaftens har den fantastiske egenskab, at birkesaften fremhæver smagen af andre råvarer. Man kan med fordel anvende birkesaft til: Bagværk, hvor du erstatter væden med birkesaft Hjemmelavet champagne- eller melonsorbet på birkesaft Birkeøl Birkevin Birkemjød Birkesnaps Årets hyldeblomstdrik Frisktappet birkesaft er en sikker vinder til påskebordet hvert år og et hit til årets første konfirmationer Birkesirup. Birkesirup fremstilles ved at indkoge den frisktappede birkesaft. Birkesirup er fortrinligt som sødemiddel i dressinger og marinader, kan anvendes i bagværk og havens frugt – og bærtrifli og til godt hjemmebag. Anvend birkesirup i madlavningen, som du bruger honning. Birkesirup kan dryppes forsigtigt over hjemmelavede vafler eller pandekager eller som sødemiddel over en god yoghurt naturel til morgenmad. På bordet til et godt måltid, hæld birkesaften i dine smukke glasflasker, og spæd op med is, ingefær, bær, agurk eller lime/citron Skriv til mig ved interesse. Kan afhentes i Onsbæk og i Klemensker

Pris: Uden pris

By

Klemensker

Skriv besked